D01.jpg

SHERMAN RESIDENCE

Location: Brooklyn, NY
Type: Residential
Status: Built
Collaboration: with Siris/Coombs Architects
Role: Daniel Markiewicz worked as a designer with SCA to develop the project from concept design through construction

This gut renovation of a townhouse is for a young, active family who needed a space that was both highly functional while also warm and welcoming. A main focus of the renovation was the kitchen which was moved to a central location on the first floor and allowed to open up to the adjacent living and dining areas. The kitchen features a floating storage wall with counter space below, providing the flanking hallway additional light and air.  In the front of the house, the dining area includes original exposed beams, while in the rear, the living room opens up generously to the backyard through a new set of glazed French doors.

D02 square.jpg
FORMA_Sherman Residence Plans.jpg
IMG_7407.JPG
IMG_7410.JPG
IMG_7404.JPG